Mes gal truputį išrankūs esam ir kaskart norisi vis pakeist meniu :D Tad dažnai būna, kad pirmiau reikia pora valandų pagalvot, ką valgysim, o tik tada apsiperkam, bet..nuo šių metų jau savaime kažkaip gaunasi, kad kartą savaitėje tik lankomės parduotuvėje. Nebent kažko pritrūkstam savaitės bėgyje, tada pakeliui iš darbo užsukam nusipirkt. Tačiau retai tokie nukrypimai būna.Mr. BM. rašė: ↑Pen Geg 03, 2019 9:32 amNa mes kas savaitinių meniu neturime, bet apsiperkame vieną kartą per savaitę jau gal kokius 4-5 metus. Neįsivaizduoju kaip galima kitaip, juk gaila laiko :) Lankomės viename prekybos centre, užtrunka maždaug 30-45 minutes savaitei.GKA rašė: ↑Pen Geg 03, 2019 8:25 amMes su žmona, stengiamės gaminti namuose. Vystom idėją, darytis savaitinius meniu, kai savaitgalį apsipirktume savaitei pagal iš anksto pasiruoštą meniu, bet kol kas vis dar nesigauna susidaryti meniu. Nors dažniausiai jau apsipirkinėjam rečiau ir po daugiau.
Gyvenam Vilniuje, dažniausiai apsipirkimas būna savaitgalį, kai apvažiuojam keletą parduotuvių ir taip pat aplankom turgus. Šiltuoju metu važiuojam į Karoliniškių ir Kalvarijų turgus. Šaltuoju, dažniausiai tik kalvarijų, nebent kartais nueinam iki Halės - gyvenam naujamiestyje, tad labai patogu būna šeštadienio ar sekmadienio rytą praleisti pasivaikščiojant iki Halės.
Į kavines einam labai retai, dažniau keliaujam dėl maisto ir "atsilošiam" užsienio kavinėse su tradiciniais patiekalais :)
Kol kas nesiplečiu, kai atrasiu laiko, galėsiu pasidalinti išsamiau. :)
Idėja yra ta, kad kas kartą pasiimame "bazę" iš kurios galime skaniai ir sveikai maitintis + paįvairinimus, kad nebūtų taip nuobodu visą laiką valgyti tą patį. Paįvairinimams labai tinka LIDL (kuriame ir apsiperkame), nes jie turi skirtingų šalių dienas.
O vat turgų reiktų ir mums pabandyti, kažkaip "neužsikabiname"..
Mustachian mityba
-
- Mustachian
- Pranešimai:284
- Užsiregistravo:Ket Vas 28, 2019 7:41 am
- Išsiųsta patiktukų: 49
- Gavo patiktukų: 22
- Codex
- Pradedantis Mustachian
- Pranešimai:91
- Užsiregistravo:Ket Vas 28, 2019 12:10 pm
- Išsiųsta patiktukų: 3
- Gavo patiktukų: 1
O ką manote apie naują "hype" valgyti vabzdžių miltus? :D
https://www.vz.lt/agroverslas/gyvulinin ... pliu-ferma
Aš dar kažkaip neįprantu, atrodo keistokai, neišbandau. Nors sako skonis nesiskiria, o vat CO2 gerokai mažiau reikia tokiam baltymui užauginti.
https://www.vz.lt/agroverslas/gyvulinin ... pliu-ferma
Aš dar kažkaip neįprantu, atrodo keistokai, neišbandau. Nors sako skonis nesiskiria, o vat CO2 gerokai mažiau reikia tokiam baltymui užauginti.
REAL MADRID CF FAN
-
- Mustachian
- Pranešimai:249
- Užsiregistravo:Šeš Geg 11, 2019 4:17 am
- Išsiųsta patiktukų: 16
- Gavo patiktukų: 32
Mes su žmona tai stengiames namie gamint. Kartą per savaitę ar dvi, gero steiko nusiperkam ir gaminames namie. Kadangi žmona gamina labai gerai, tai tikrai skaniau nei kai kuriose kavinėse. Kartais kai tingis tiesiog važiuojam kur pavalgyt, pasėdėti. Kai ziauriai tingis uzsisakom i namus geros picos/sushi ir pan. bet tai buna retai.
Islaidos maistui ~400eur/men. (2suauge ir vaikas). Maitinames gan sveikai, neperkam jokiu mandriu padazu ir saldumynu, kas sudarytu didele suma.
Tinkliniu kaviniu vengti kaip maro reik, nes kainos/kokybes maisto ir aptarnavimo santykis toks prastas, kad jau senai i jas neinam. O kazkada koldunus keptus sutindavau vienoj populiaroj kavinej.
Islaidos maistui ~400eur/men. (2suauge ir vaikas). Maitinames gan sveikai, neperkam jokiu mandriu padazu ir saldumynu, kas sudarytu didele suma.
Tinkliniu kaviniu vengti kaip maro reik, nes kainos/kokybes maisto ir aptarnavimo santykis toks prastas, kad jau senai i jas neinam. O kazkada koldunus keptus sutindavau vienoj populiaroj kavinej.
"Rule No. 1 is never lose money. Rule No. 2 is never forget Rule No. 1." - Warren Buffett.
- Mr. BM.
- Patyręs Mustachian
- Pranešimai:726
- Užsiregistravo:Ant Vas 26, 2019 12:13 pm
- Išsiųsta patiktukų: 29
- Gavo patiktukų: 83
Aprašei viską ką darome mes! :)Artur rašė: ↑Šeš Geg 11, 2019 6:21 amMes su žmona tai stengiames namie gamint. Kartą per savaitę ar dvi, gero steiko nusiperkam ir gaminames namie. Kadangi žmona gamina labai gerai, tai tikrai skaniau nei kai kuriose kavinėse. Kartais kai tingis tiesiog važiuojam kur pavalgyt, pasėdėti. Kai ziauriai tingis uzsisakom i namus geros picos/sushi ir pan. bet tai buna retai.
Islaidos maistui ~400eur/men. (2suauge ir vaikas). Maitinames gan sveikai, neperkam jokiu mandriu padazu ir saldumynu, kas sudarytu didele suma.
Tinkliniu kaviniu vengti kaip maro reik, nes kainos/kokybes maisto ir aptarnavimo santykis toks prastas, kad jau senai i jas neinam. O kazkada koldunus keptus sutindavau vienoj populiaroj kavinej.
Pastebėjau, kad perkant tik "raw" maistą ir vengiant gaminių labai pagerėja savijauta. Plius, susitaupo, nes neperdirbti produktai yra stipriai pigesni.
Parodoksalu šiaip. Mokame daugiau už maisto gaminius, kurie yra nesveiki. Nors sveikas maistas (agurkas, pamidoras, burokas, žuvis ir t.t.) kainuoja mažai ir yra skanūs bei sveiki.
Naujausias straipsnis Balticmustache tinklaraštyje: BALTICMUSTACHE INVESTICIJŲ PORTFELIS. 2021 APŽVALGA.
-
- Mustachian
- Pranešimai:249
- Užsiregistravo:Šeš Geg 11, 2019 4:17 am
- Išsiųsta patiktukų: 16
- Gavo patiktukų: 32
Gerai, kad bendraminčių yra Lietuvoj. Sveikai maitintis yra pigu, nebent pradeda žmonės dėl "super" maisto visokio iš proto eit, nors realiai naudos ten maža. Geras marketingas ir tiek.Mr. BM. rašė: ↑Šeš Geg 11, 2019 7:36 amAprašei viską ką darome mes! :)Artur rašė: ↑Šeš Geg 11, 2019 6:21 amMes su žmona tai stengiames namie gamint. Kartą per savaitę ar dvi, gero steiko nusiperkam ir gaminames namie. Kadangi žmona gamina labai gerai, tai tikrai skaniau nei kai kuriose kavinėse. Kartais kai tingis tiesiog važiuojam kur pavalgyt, pasėdėti. Kai ziauriai tingis uzsisakom i namus geros picos/sushi ir pan. bet tai buna retai.
Islaidos maistui ~400eur/men. (2suauge ir vaikas). Maitinames gan sveikai, neperkam jokiu mandriu padazu ir saldumynu, kas sudarytu didele suma.
Tinkliniu kaviniu vengti kaip maro reik, nes kainos/kokybes maisto ir aptarnavimo santykis toks prastas, kad jau senai i jas neinam. O kazkada koldunus keptus sutindavau vienoj populiaroj kavinej.
Pastebėjau, kad perkant tik "raw" maistą ir vengiant gaminių labai pagerėja savijauta. Plius, susitaupo, nes neperdirbti produktai yra stipriai pigesni.
Parodoksalu šiaip. Mokame daugiau už maisto gaminius, kurie yra nesveiki. Nors sveikas maistas (agurkas, pamidoras, burokas, žuvis ir t.t.) kainuoja mažai ir yra skanūs bei sveiki.
Koldūnus nepatingėjau dariau pirmą kart gyvenime, urmu ir ūkiškai jau keliem kartam prisisaldžiau, skonis su parduotuviniais kaip diena ir naktis.
Savijauta tai tikrai pagerėja, kai normaliai maitinuos. Būna aiškus ir ne tokio sveiko maisto užvalgom, bet tai retenybė.
Neperseniausiai sužinojau apie autofagijos procesą kūne, (nevalgant ilgesnį laiką aktyvuojas labiau ir kūnas išsivalo) praktikuoju gan dažnai, rezultatas maloniai stebina. Jei įdomu youtube gerų video yra trumpai ir aiškiai pasakojančių apie šį procesą.
"Rule No. 1 is never lose money. Rule No. 2 is never forget Rule No. 1." - Warren Buffett.
- Mr. BM.
- Patyręs Mustachian
- Pranešimai:726
- Užsiregistravo:Ant Vas 26, 2019 12:13 pm
- Išsiųsta patiktukų: 29
- Gavo patiktukų: 83
Manau, kad šis procesas man kartais gaunasi natūraliai, dėl didelio darbo kiekio :))
Naujausias straipsnis Balticmustache tinklaraštyje: BALTICMUSTACHE INVESTICIJŲ PORTFELIS. 2021 APŽVALGA.
-
- Mustachian
- Pranešimai:284
- Užsiregistravo:Ket Vas 28, 2019 7:41 am
- Išsiųsta patiktukų: 49
- Gavo patiktukų: 22
Ne pirmas pasidalina išlaidomis maistui, tai aš nusprendžiau irgi pasidalinti. Gyvenam dviese, vidutinės išlaidos maistui apie 250€/mėn.
Kažkaip, maistas yra ta sritis, kur nesistengiam taupyti, nes mėgstam gerą maistą. Po kelionių, prisirenkam įdėjų, ką naujo ir įvairesnio pasigaminti namuose patiems, tad produktai kartais gal ir būna brangesni, bet dažniausiai jų užtenka ilgesniam laikui.
Kažkaip, maistas yra ta sritis, kur nesistengiam taupyti, nes mėgstam gerą maistą. Po kelionių, prisirenkam įdėjų, ką naujo ir įvairesnio pasigaminti namuose patiems, tad produktai kartais gal ir būna brangesni, bet dažniausiai jų užtenka ilgesniam laikui.
-
- Mustachian
- Pranešimai:204
- Užsiregistravo:Sek Kov 17, 2019 8:02 pm
- Išsiųsta patiktukų: 8
- Gavo patiktukų: 38
Autofagiją girdžiu pirmą kartą :) Pats praktikavau prieš eilę metų be pertraukos beveik du metus dalinį badavimą (Intermittent fasting). Čia turbūt tas pats?
Reikia valios, bet kai įsivažiuoji, viskas tikrai super. Nežinau kiek ten tiesos kad po 8 valandų maisto neturėjimo burnoje organizmas pereina į kitą būseną ir pradeda deginti riebalus bei valyti toksinus, bet jausmas kitą dieną būna labai geras ir energingas. Tačiau žinau žmonių kuriems neveikė, su skrandžiu buvo bėdų ir pan. Tad kiekvienas turi labai atsargiai pasibandyti ir įsivertinti.
Vienintelis tokio metodo trūkumas - badavimo dieną į vakarą pradeda labai iš burnos smirdėti :) Sistemos šalininkai sako kad čia taip toksinai per liežuvį išeina :) Nežinau... Netyriau niekada savo seilių kad rasti ten toksinų dėl to už gryną pinigą neimčiau. Gal tiesiog burnoje jokia veikla nebevyksta ir pradeda gal ten kažkas kitaip darytis... Nesvarbu :)
Bet šiaip rekomenduoju pabandyti. Ypač jei kas su antsvoriu problemų turi. Tokia diena kaip "reset" mygtukas sumažina skrandžio apimtį ir kitą dieną realiai daug mažiau reikia kad pasiekti sotumą. Į savaitės pabaigą porcijos vėl gali paaugti bet tarkim pirmadienį vėl reset duodi ir vėl norma :)
Kas sportuoja - po badavimo dienos natūraliai kitą rytą energijos mažiau. Aš baseine plaukiojau tuo metu kai badavau pirmadieniais, tai antradieniais ženkliai mažiau nuplaukdavau :)
Jei kas nori pabandyti - kaip Mr BM sako, patogiausia būtų išsirinkti labiausiai užimtą savaitės dieną. Darbe man geriausiai sekasi nes natūraliai sukiesi reikaluose ir negalvoji apie maistą, kartais ir šiaip kokius pietus praleidi ar pan. Jei tą daryti namuose, būtų daug sunkiau..
- Mr. BM.
- Patyręs Mustachian
- Pranešimai:726
- Užsiregistravo:Ant Vas 26, 2019 12:13 pm
- Išsiųsta patiktukų: 29
- Gavo patiktukų: 83
Mrs. BM. parašė straipsnį apie maisto pirkimo įpročius, tai pagalvojau įdėsių nuorodą, kad praturtinti ir susisteminti temą.
https://balticmustache.lt/baltic-mustac ... -iprociai/
https://balticmustache.lt/baltic-mustac ... -iprociai/
Naujausias straipsnis Balticmustache tinklaraštyje: BALTICMUSTACHE INVESTICIJŲ PORTFELIS. 2021 APŽVALGA.
-
- Mustachian
- Pranešimai:204
- Užsiregistravo:Sek Kov 17, 2019 8:02 pm
- Išsiųsta patiktukų: 8
- Gavo patiktukų: 38
Šaunus straipsnis! Daug kas susišaukia. Mes taip pat bandome apsipirkinėti vieną kart per savaitę. Pagrindinės parduotuvės taip pat Lidl, dar Norfa, ten mėsa nebloga bet jos perkame retai parduotuvėje. Iš esmės palaikau poziciją kad Lidl'e galima rasti beveik viską ir dažniausiai už pigiai. Pirkinių čekis dažnai būna apie 50EUR. Nebent esate labai išrankūs maistui ir valgote tik vienintelę rūšį svieto, grietinės. Kitu atveju tikrai yra alternatyvos ir kaip straipsnyne parašyta, labai dažnai kokybė būna tikrai gera.
Bet kartais tenka šį tą nusipirkti ir savaitės eigoje. Ne visada normaliai iki galo pragalvojame ką darysime valgyti, čia pas mus šeimoje sunki tema :)
Dar dabar vasarą kartais apsiperkame turguje daržovių ir uogų šviežių. Justiniškėse rygos gatvėje prie Norfos. Tas turgelis mažesnis, nėra taip užbrandintas kaip kiti dėl to jausmas toks kad kainos mažesnės. Bet čia labai subjektyvu nes realiai nelyginom...
Ką dar darome tai mėsą perkame per pažystamus. Jautieną iš vieno ūkio. Perkame po 10kg porcijomis ir šaldome. Vištieną užsisakome pavasarį pas kitą namudinį ūkininkėlį, kokių 20 vištų ir kai paauga, vis atveža po kelias, susipjaustau, susišaldom. Čia einamajam vartojimui. Rudenį būna daugiausiai atveža, užtenka taip iki ankstyvo pavasario.
Kiaulienos beveik nevalgom. Bulves užsisakome trečiame ūkyje. Pora maišų garaže / rūsyje. Dažniausiai iki pavasario užtenka.
Vasarą daržovės ir pan. dažnai būna iš giminių daržo. Kitą met turėsime savo tai bus stabilesnis asmeninis tiekimas :)
Ačiū už įdomų straipsnį ;)
Bet kartais tenka šį tą nusipirkti ir savaitės eigoje. Ne visada normaliai iki galo pragalvojame ką darysime valgyti, čia pas mus šeimoje sunki tema :)
Dar dabar vasarą kartais apsiperkame turguje daržovių ir uogų šviežių. Justiniškėse rygos gatvėje prie Norfos. Tas turgelis mažesnis, nėra taip užbrandintas kaip kiti dėl to jausmas toks kad kainos mažesnės. Bet čia labai subjektyvu nes realiai nelyginom...
Ką dar darome tai mėsą perkame per pažystamus. Jautieną iš vieno ūkio. Perkame po 10kg porcijomis ir šaldome. Vištieną užsisakome pavasarį pas kitą namudinį ūkininkėlį, kokių 20 vištų ir kai paauga, vis atveža po kelias, susipjaustau, susišaldom. Čia einamajam vartojimui. Rudenį būna daugiausiai atveža, užtenka taip iki ankstyvo pavasario.
Kiaulienos beveik nevalgom. Bulves užsisakome trečiame ūkyje. Pora maišų garaže / rūsyje. Dažniausiai iki pavasario užtenka.
Vasarą daržovės ir pan. dažnai būna iš giminių daržo. Kitą met turėsime savo tai bus stabilesnis asmeninis tiekimas :)
Ačiū už įdomų straipsnį ;)