Kaip dažnai keisti automobilį

Temos, kurios nepatenka į aukščiau paminėtas kategorijas.
Barzdocius
Mustachian
Pranešimai:170
Užsiregistravo:Tre Vas 27, 2019 6:24 am
Išsiųsta patiktukų: 26
Gavo patiktukų: 14
Kaip dažnai keisti automobilį

Standartinė Barzdocius » Sek Bal 21, 2019 7:35 am

Pastebejau, kad yra du tipai zmoniu - vieni nusiperka automobili ir vazineja juo kuo ilgaiu, kol neprasideda kokios rimtos problemos. Kiti perka ir parduoda automobilius vos ne po kelis kartus per metus. Aisku, galbut pagrindine priezastis yra zmogaus charakteris - vieniems nesvarbu kuom vaziuoja, svarbu kad vaziuoja, kiti gi nori vis isbandyt kazka naujo. Bet sioje temoje noreciau padiskutuoti apie finansine puse.
Is vienos puses nusipirkus masina ilgam, nusiperki jai padangas (gal net su diskais), susitvarkai viska ir vazineji sau ramiai. Is kitos puses, keiciant masina bent karta per metus, visai imanoma nusipirkus gera varianta uz gera kaina, nieko jame netvarkant, po metu ar kiek trumpiau parduoti automobili uz tokia pat kaina, taip nepatiriant minuso del automobilio pigimo.
Klausimas - gal kas esat skaiciave kas labiau apsimoka? O gal net bande abu variantus?

Paulius
Naujokas
Pranešimai:9
Užsiregistravo:Šeš Kov 16, 2019 9:40 pm
Išsiųsta patiktukų: 1
Gavo patiktukų: 1

Standartinė Paulius » Sek Bal 21, 2019 5:40 pm

Bandęs abu variantus.

1. Privalumai dažnai keičiant automobilį:
atvažiuoji metus ar pusę visiškai be jokių investicijų. Okey, alyvą pasikeiti, gal dar st. kaladėles ar kokią kitą smulkmeną iki 100e. Žinoma, tai galioja tik tuo atveju, jei už GERA kainą pavyks "nukauti" tikrai GYVĄ auto. O tokį rasti taip pat yra darbas. Jei šio darbo nevertini pinigine išraiška - tik išloši.
2. Minusai dažnai keičiant automobilį:
Tu jo taip gerai "nepažįsti" ir yra nedrąsu leistis į ilgesnes keliones už Lietuvos ribų. Dėl įvairių vandens siurblių, paskirstymo diržo ir t.t., kieno būklės taip paprastai neįvertinsi. Mazgai yra kritiniai ir kažkam nutikus - kelionė baigta.

Esu pedantas, automobilis mano turi būti nepriekaištingas ir neužtikrintinumas tokiuose vietose duodavo per galvą dažnai. Po 4 tokių automobilių spjoviau. Nors su visais automobiliais gaudavau net šiokį tokį pelną pardavus. Bet vėl, kaip sakiau, jei nevertini savo laiko, kaip pinigų.

3. Kas liečia automobilio įsigijimą ilgam:
Pas visus automobilius yra etapas, kada jo kaina 2 - 3 metus išlieką ~ stabili. Aš nekalbu apie 500eur vertės auto, o apie statistinį didžiųjų Lietuvos miestų automobilį, kurio kaina rėžiuose 5000-8000eur. Tokiu atveju atmetus eksploatacines išlaidas tu tikrai jį po dviejų ar trijų metų parduosi už tokią pat kainą, kaip pirkai. Nebent esi nevala ir nujosi jį iki negaliu, tada soriukas. Bačka garantuota. :) Taip pat jei per metus pravažiuoji ~20k km, vos tik nusipirkus pasikeiti padangas, st. diskus, paskirstymo diržo komplektą, prisivedi visas smulkmenas iki nepriekaištingos būklės ir tau to užteks visiems trims metams ramiai keliauti kur tik nori.

Reziumuojant - visais atvejais automobilio kaina turi būti mažesnė kainų vidurkio. Nupirkti tvarkingą už brangiai nėra sudėtinga. Pigiau - jau dabras.

Vartotojo avataras
DainiusT
Pradedantis Mustachian
Pranešimai:70
Užsiregistravo:Šeš Kov 09, 2019 8:19 am
Gavo patiktukų: 1

Standartinė DainiusT » Ant Bal 23, 2019 5:40 pm

Dabar automobilį keisti stengiuosiu kas 4 metai, parduotu praėjęs tech. apžiūrą. Su nauja tech. apžiūra, pilnai sutvarkytą parduoti žymiai lengviau, greičiau ir brangiau. Po 4 metų naudojimo parduoti su pelnu aš dar nesugebėjau :) nemanau, kad 99% tai išvis įmanoma.
Seniau keisdavau, kas pusę metų ar truputį daugiau, bet atsibodo ieškoti, po to susitvarkyti kaip sau, po to pardavinėti. Ekonominė nauda buvo, bet laiko eikvojimas vien tik automobiliams jos neatpirko. Gal tiesiog išaugau :)

GKA
Mustachian
Pranešimai:284
Užsiregistravo:Ket Vas 28, 2019 7:41 am
Išsiųsta patiktukų: 49
Gavo patiktukų: 22

Standartinė GKA » Ket Bal 25, 2019 7:55 am

Turiu jau 3 automobilį. Aišku, visi buvo iki 2 tūkst € kainavę, o pirmasis išvis senelio palikimas, bet pirkdamas paskutinį automobilį išsikėliau tikslą su juo padraugauti bent 5metus.
Tai va, eina ja penkti metai, kaip važinėju su savo Volvo V70, 98 metų. Esu susivedęs visus remontus su datomis, kainomis, kilometražais, kada kas daryta. Pasidariau skaičiuoklę įsivertinti, kiek mašina man vidutiniškai kainuoja per mėn, nuo įsigijimo. Tai per pirmus 3 naudojimo metus buvo pakeisti pagrindiniai brangiausi mazgai - taip sakant, žinojau, kad dar važiuosiu ir negailėjau pinigų, nei pagrindinio diržo keitimui, nei naujai sankabai. Dabar jau pilnai pažįstu visą automobilį ir žinau, ką gali reikėti artimiausiu metu pažiūrėti, bet kiek tikrinausi viską, dažniausiai per 2 metus tarp techninių apžiūrų, remontas ateidavo būtent prieš apžiūrą.
Kalbant apie skaičiuoklę - įskaičiuojant mašinos įsigijimo kainą, draudimus, padangas, ratlankius, visus remontus ir tepalų bei filtrų keitimus, mašina man vidutiniškai kainuoja 93,16 €/mėn. Degalų nevertinu, nes tai jau yra kitos išlaidos automobiliui, kurios nepriklausomai nuo automobilio vis vien būtų patiriamos, bet jei ir vertint, tai degalams per mėnesį vidutiniškai išleidžiu dar po 70-90€.
Žinodamas šiuos skaičius ir kas padaryta automobiliui galiu tik prognozuoti, kad dar ramiai galėčiau važinėti su savo automobiliu iki kitos TA ir vidutinė suma išleidžiama jam nuo dabar tik mažės(jau gerus metus mažėja), kol nepradės byrėti brangiausi mano pakeisti mazgai.
Per metus vidutiniškai nuvažiuoju apie 20 tūkst. km, kol kas pasilieku prie 20 metų senumo mašinos laikymo ir važiavimo kuo ilgiau.
Jei automobilis būtų intervale nuo 5 iki 10 metų senumo, svarstyčiau apie automobilio keitimą šiek tiek trumpesniame intervale - kas 2-4 metus, kad automobilis nespėtų stipriai nuvertėti, o prisidedant nedidelę sumą prie parduodamo automobilio vertės išlaikyti automobilį iki 10 metų senumo.

Barzdocius
Mustachian
Pranešimai:170
Užsiregistravo:Tre Vas 27, 2019 6:24 am
Išsiųsta patiktukų: 26
Gavo patiktukų: 14

Standartinė Barzdocius » Ket Bal 25, 2019 8:13 am

2GKA - o kokia butu kilometro kaina neskaiciuojant automobilio kainos? Prieziuros ir kuro atskirai?

GKA
Mustachian
Pranešimai:284
Užsiregistravo:Ket Vas 28, 2019 7:41 am
Išsiųsta patiktukų: 49
Gavo patiktukų: 22

Standartinė GKA » Ket Bal 25, 2019 12:10 pm

Barzdocius,

Iš pradžių pataisysiu - automobiliai yra varomi degalais, o kuras yra skirtas šildymui ir maisto gaminimui. Ne veltui degalus pilamės degalinėje, o ne "kurinėje". Bet čia ne į temą ir be pykčio komentuoju, tiesiog įprotis perimtas iš universiteto dėstytojų. :D
Barzdocius rašė:
Ket Bal 25, 2019 8:13 am
Prieziuros ir kuro atskirai?
Pasitikslinu, įdomi kilometro kaina priežiūra+degalai? ar įdomios 2 atskiros km kainos priežiūrai ir degalams?

Barzdocius
Mustachian
Pranešimai:170
Užsiregistravo:Tre Vas 27, 2019 6:24 am
Išsiųsta patiktukų: 26
Gavo patiktukų: 14

Standartinė Barzdocius » Ket Bal 25, 2019 12:31 pm

Atskiros eilutes "prieziura" ir "degalai" :)

PS. Pirma karta girdziu, bet dekui, dabar zinosiu :D

GKA
Mustachian
Pranešimai:284
Užsiregistravo:Ket Vas 28, 2019 7:41 am
Išsiųsta patiktukų: 49
Gavo patiktukų: 22

Standartinė GKA » Ket Bal 25, 2019 1:25 pm

Greit primečiau.

Priežiūra: 0,034€/km (įskaičiuota padangos, ratlankiai, draudimai)
Degalus kiek sunkiau vertinti, nes gerus 1,5 metų važinėjau su įmonės kortele ir už juos nemokėjau :D Bet pagal statistiką iš programėlės, nuo pernai metų birželio degalai gaunasi maždaug 0,087€/km.

Aš pats sau vertinimą pasidaręs esu, kiek man kainuoja mašina per mėn tik dėl to, kad pasilygint su naujos mašinos nuomos(ne lizingo) mėnesine įmoka. Ir manau, kad vertinti degalus, kiek kainuoja 1km nuvažiuoti su mašina yra nelabai objektyvu, vien dėl to, kad degalų kainos paskutiniu metu labai svyruoja ir tarkim po gero pusmečio, kaina vis labiau kylant, jau galėčiau gauti žymiai didesnę sumą kiek kainuoja nuvažiuoti 1 km ir atvirškčiai, jei kaina nukristų. Taip pat, degalų sąnaudos priklauso nuo keleto labai skirtingų faktorių, galbūt vieną mėnesį nuvažiuosi pora tūkstančių km vien už miesto, o kitą mėnesį jau tą patį atstumą nuvažiuosi 50%:50% santykiu mieste ir už miesto. Lygiai taip pat, kaip tai priklauso ir nuo oro sąlygų, ar liaudiškai sakant "kojos sunkumo". Ar nuvažiuosiu mažiau, jei sužinosiu, kad mano 1 km kelionė kainavo 10ct, vietoj 8,7ct? Nemanau. Lygiai taip pat, kaip nenuvažiuočiau daugiau, jei žinočiau, kad 1km kelionė man kainuos 5ct - važiuoju automobiliu tik ten, kur reikia ir kur negaliu nukeliauti peščiomis arba dviračiu, per atitinkamą laiką. :)

Barzdocius
Mustachian
Pranešimai:170
Užsiregistravo:Tre Vas 27, 2019 6:24 am
Išsiųsta patiktukų: 26
Gavo patiktukų: 14

Standartinė Barzdocius » Pen Bal 26, 2019 6:08 pm

Oo, visai pigiai gaunasi :) As kiek turejes masinu, visada gaunasi kad kuras ir islaikymas kainuoja plius minus panasiai, o kur dar auto pinigimas... :( Matyt per daug pedantisai priziuriu automobilius. Arba toks skirtumas susidaro del mazesnio kilometrazo

laurizas
Užkietėjęs Mustachian
Pranešimai:1322
Užsiregistravo:Ant Bal 16, 2019 8:28 am
Išsiųsta patiktukų: 145
Gavo patiktukų: 209

Standartinė laurizas » Šeš Bal 27, 2019 10:45 am

Pravažiavau 100 000 km per 5 metus, tai kuras 7 cnt kilometrui, kitos išlaidos 8 centai kilometrui.

Skelbti atsakymą